ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Το απόγευμα της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών συνεδρίαζε ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η συνεδρίαση πήρε μια απρόσμενη τροπή όταν ένστολοι αστυνομικοί εμφανίστηκαν στο χώρο και δήλωσαν στους παρευρισκόμενους ότι έχουν εντολή να ελέγξουν αν τηρείται η τάξη (!)

Τα μέλη του Συντονισμού απομάκρυναν τους αστυνομικούς και στο τέλος της συνεδρίασης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ακρόπολης. Ο τελευταίος δήλωσε ότι πρόκειται για συνήθη πρακτική και ότι υπήρξε υπηρεσιακό σήμα για να προβεί στη συγκεκριμένη ενέργεια. 

Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση και οι αστυνομικές αρχές θέλουν οι εργαζόμενοι να συνηθίζουν σιγά σιγά σε τέτοιες πρακτικές. Το περιστατικό εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ειδικά των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Θυμίζουμε τις συλλήψεις των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας, και βέβαια το κλείσιμο των απεργιών στο μετρό και στα καράβια με το μέτρο της επίταξης. Ενώ ανοίγει και η συζήτηση για νέο συνολικά νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η Επιτροπή για τη δημιουργία Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΕΚΕΔΔΕ) καταγγέλλει τις αντιδημοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης και καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν ενωτικά και αποφασιστικά στις πολλαπλές αυταρχικές πιέσεις που δέχονται μέσα και έξω από τους χώρους εργασίας. Ειδικά προειδοποιεί το δημοκρατικό λαό και την εργατική τάξη ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας μεγάλης επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, ειδικότερα στο δικαίωμα να αγωνίζονται. 

Η νομιμότητα των ενεργειών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης βασίζεται στην ελευθερία των μεγαλοεπιχειρηματιών και των ολιγαρχών του πλούτου εις βάρος της ελευθερίας της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Μόνο οι εργαζόμενοι, με τα δικά τους σωματεία, με τις δικές τους δημοκρατικές μορφές οργάνωσης, ο οργανωμένος λαός και η νεολαία μπορούν να σταματήσουν τις αυταρχικές πρακτικές της κυβέρνησης και της αστυνομίας που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω.

Η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας, που είναι υπό διαμόρφωση, θα στηρίξει με κάθε τρόπο την υπόθεση αυτή. 

 

Αθήνα 14/2/2013

Το γραφείο Τύπου

Advertisements