ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ – ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΛΛΑΤΟΥ

Ένα θέμα που εμφανίζεται σε διάφορες παραλλαγές στη σφαίρα της πολιτικής αντιπαράθεσης, η απεικόνιση της γερμανικής κυριαρχίας στην Ευρώπη, μπορεί κάλλιστα να ποινικοποιηθεί προς γνώση και συμμόρφωση.

Αυτό δείχνει η απαράδεκτη σύλληψη του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου ο οποίος ανάρτησε στο μπαλκόνι του σπιτιού του σημαία της χώρας μας επάνω στην οποία είχε τυπώσει μια γερμανική μπότα.

Μια τέτοια πράξη πολιτικής διαμαρτυρίας εκ των πραγμάτων απευθύνεται στην κρίση των πολιτών. Αυτό που κάνει η κρατική κατασταλτική μηχανή παρεμβαίνοντας σε ανάλογες περιπτώσεις είναι να υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Το σίγουρο είναι ότι οι πολιτικές ελευθερίες καταπατώνται βάναυσα στην Ελλάδα και μάλιστα από ελληνική μπότα. Η άρχουσα τάξη της χώρας μας όσο υποβαθμίζεται στο διεθνές περιβάλλον, τόσο πιο αυταρχική γίνεται στο εσωτερικό.

Όλο και περισσότερο φοβάται το λαϊκό παράγοντα και τις δημόσιες εκδηλώσεις του. Κατεβάζει στρατό στις παρελάσεις, διαλύει με βίαιο τρόπο τις συγκεντρώσεις, στέλνει την αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Όποιος σηκώνει τη δική του σημαία, θα πατάσσεται. Αυτός είναι ο συμβολισμός σε πολιτικό επίπεδο της σύλληψης Κολλάτου.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι αυτής της χώρας, οδηγούνται στη σημαία του ελληνικού εθνικισμού είτε του βάρβαρου διεθνισμού της Ε.Ε. – στη σημαία του ατομικού ανταγωνισμού μέχρι τέλους. Η αλληλεγγύη, η οργανωμένη μαζική αντίσταση στον αυταρχισμό και η αντεπίθεση του δημοκρατικού λαού είναι η δική μας σημαία.

Αθήνα 28 Μαρτίου 2013

Advertisements