ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) διώκεται ποινικά ο πρόεδρός του, Αντώνης Σταματόπουλος, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Οι ημερομηνίες στις οποίες προσδιορίζεται χρονικά το αδίκημα (7, 8 και 9 Ιανουαρίου) συμπίπτουν με την απεργιακή κινητοποίηση του σωματείου.

Είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με μια οργανωμένη εκστρατεία ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων, με ενεργοποίηση της δικαστικής εξουσίας. Στο επίκεντρο είναι η τιμωρία των συνδικαλιστών που έπαιξαν κεντρικό ρόλο στο ξεδίπλωμα των λαϊκών αντιστάσεων. Πρόκειται για διώξεις εκδικητικές, εκφοβιστικές, στρατηγικές.

Αυτή η επιχείρηση έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης και της τρόικας (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) και πρέπει να αντιμετωπιστεί από το ίδιο το μαζικό κίνημα με οργανωμένο και ενιαίο τρόπο. Η ΚΕΔΔΕ θα πάρει άμεσα ειδική πρωτοβουλία για αυτό το ζήτημα καλώντας σε κοινή δράση σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, συλλόγους εργαζομένων και μαζικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα.

Advertisements