ΜΑΝΩΛΑΔΑ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ

Η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (Κ.Ε.Δ.Δ.Ε.) χαιρετίζει την παρουσία χιλιάδων εργατών γης και αλληλέγγυων αγωνιστών στο μεγάλο εργατικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που έγινε την Κυριακή 28 Απρίλη στη Μανωλάδα. Κύρια αιτήματα των μεταναστών εργατών (στην πλειοψηφία τους καταγόμενων από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, την Αίγυπτο, κλπ) είναι η νομιμοποίησή τους, η πληρωμή των δεδουλευμένων εξαμήνου και η παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της ένοπλης επίθεσης εναντίον τους στις 17 Απριλίου από τρεις επιστάτες της εταιρείας «Βαγγελάτος ΑΕ».
Στη συγκέντρωση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΔΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Συντονιστικού της Κίνησης ο Γιάννης Δήμου. Μίλησαν ακόμα οι: Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασισιτική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ), Γιάννης Γιαννόπουλος, πρόεδρος ΕΛΜΕ Πύργου, Τόνια Λαχανιώτη, περιφερειακή σύμβουλος Ιονίων, Δημήτρης Δεσύλλας, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος, Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Ένωσης Μεταναστών Εργατών και Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, Αρίφ Ραχμάν, Ελληνομπαγκλαντεσιανό Επιμελητήριο Ελλάδος,Νεκτάριος Χαϊντάρ, ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας, Γιάννης Σεφερλής δημοτικός σύμβουλος Πύργου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τη στήριξή τους στην κινητοποίηση δήλωσαν η Ένωση Ελλήνων Εργατολόγων και το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.
Δηλώνουμε την απόλυτη αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργατών γης, που αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο τη στενή σύνδεση των σύγχρονων διεκδικήσεων για εργατικά δικαιώματα και για δημοκρατικές ελευθερίες. Σε συντονισμό με εργατικά σωματεία – πρώτα και κύρια το σωματείο «Η Μανωλάδα» που δημιούργησαν οι ίδιοι οι μετανάστες αγρεργάτες –, αντιρατσιστικές κινήσεις, συλλογικότητες της περιοχής, κλπ, θα συνεχίσουμε τον αγώνα ανάδειξης των αιτημάτων των εργατών, μέχρι την πλήρη δικαίωσή τους.
Αθήνα, 29/04/2013
Advertisements