ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, συνεπής στην απαρέγκλιτη τήρηση των επιταγών ΕΕ και ΔΝΤ για την εξαθλίωση του λαού και τη συντριβή ακόμη και των στοιχειωδέστερων δικαιωμάτων και κατακτήσεών του, προχωρά άλλο ένα βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί και οι εξαγγελλόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις τους που «τόλμησαν» να σηκώσουν ανάστημα και να μη δηλώσουν τυφλή υποταγή σε μία πολιτική που αποδιαρθρώνει τη δημόσια και δωρέαν παιδεία, πριμοδοτεί τον εργασιακό μεσαίωνα και διαλύει το μέλλον της νεολαίας.

Η προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών αποτελεί άλλη μία κορυφαία εκδήλωση της βαρβαρότητας της μνημονιακής πολιτικής και της ολοένα αυξανόμενης αντιδραστικοποίησης της επίθεσης. Για την κυβέρνηση η εξασφάλιση της μνημονιακής ομαλότητας περνά μέσα από την πειθάρχηση του «εχθρού» λαού που κινητοποιείται. Οι επιστρατεύσεις των ναυτεργατών, των εργαζομένων του μετρό και τώρα των εκπαιδευτικών αποτελούν όψεις μόνο του ατσάλινου κλοιού που θέλουν να επιβάλουν στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας.

Πολύτιμος συμπαραστάτης στην εμπέδωση της αντιδημοκρατικής εκτροπής είναι φυσικά τα πάντα πρόθυμα κυρίαρχα ΜΜΕ που δεν χάνουν ευκαιρία να εξαπολύσουν τη δηλητηριώδη και συκοφαντική προπαγάνδα τους κατά κάθε αγωνιζόμενου κομματιού που διεκδικεί το δικαίωμα στην επιβίωση και την αξιοπρέπεια.

Δίπλα στην κυβέρνηση χωρίς περιστροφές και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ φωτίζοντας καλύτερα ότι η ουσία της προπαγάνδας που προωθεί το λυντσάρισμα κάθε κλάδου που αγωνίζεται είναι ναζιστικής προέλευσης: θέλουν σκυμμένα κεφάλια παντού για να προελάσει το καθαρό έθνος, το έθνος εκείνων που εκμεταλλεύονται τον κόσμο της εργασίας.

Σε συνθήκες δημοκρατίας φαντάζει πράγματι αδιανόητο ο αγώνας ενός κλάδου της εργασίας να εκβιάζεται και να επιχειρείται να κατασταλεί ήδη από την εξαγγελία του με μέτρα που παραπέμπουν ευθέως σε καθεστώτα ολοκληρωτικού χαρακτήρα.

Δε ζούμε όμως σε τέτοιους καιρούς. Ο ακραίος κυβερνητικός αυταρχισμός, η κατάργηση στην πράξη βασικών συνδικαλιστικών ελευθεριών, όπως το δικαίωμα στην απεργία, και η εξελισσόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή αποτελούν ζητήματα που αφορούν όλη την κοινωνία, κάθε έναν από εμάς που αρνείται να υπακούσει στα «αυτονόητα» και τα «αναπόφευκτα» των μνημονίων.

Καθήκον όλων μας είναι να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εκπαιδευτικών, να δώσουμε μαζί τους αυτή τη μάχη, που είναι ταυτόχρονα μάχη αξιοπρέπειας όλου του λαϊκού κινήματος απέναντι στην τρομοκράτηση και πειθάρχησή του. Να αναδείξουμε και να περιφρουρήσουμε στην πράξη τη σημασία των συλλογικών και οργανωμένων αγώνων για την ανατροπή της πολιτικής αυτής. Να ακυρώσουμε με αποφασιστικότητα κάθε προσπάθεια κυβερνητικού αυταρχισμού και αφύπνισης του κοινωνικού αυτοματισμού, να προτάξουμε την υπεράσπιση του δικαιώματος στον ίδιο τον αγώνα απέναντι στις συνθήκες ανελευθερίας και ολοκληρωτισμού που ζούμε.

Advertisements