ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Φοιτητικοί σύλλογοι καλούν τους μαζικούς φορείς της νεολαίας, τα συνδικάτα και όλο το λαό σε σύσκεψη και συνέντευξη τύπου την Τρίτη 9 Ιούλη στις 3.00μμ στο κτίριο της Πρυτανείας στα Προπύλαια, για να συζητήσουν την απάντηση τους απέναντι στον σύγχρονο αυταρχισμό και ολοκληρωτισμό, μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες.

– –

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ κάλεσαν την αστυνομία για να αντιμετωπίσουν παράσταση διαμαρτυρίας από τους φοιτητικούς συλλόγους και τους συλλόγους εργαζομένων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μια ειρηνική κινητοποίηση φοιτητών και εργαζομένων κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του οργάνου αντιμετωπίστηκε με την εισβολή των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ στο χώρο της πρυτανείας και με δεκάδες προσαγωγές φοιτητών στη ΓΑΔΑ.

Η κλήση των δυνάμεων καταστολής μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου συνιστά ακραία πράξη αυταρχισμού.  Η κατάργηση του ασύλου φαίνεται τώρα ότι έγινε για να αντιμετωπίζεται κάθε αγωνιστική διεκδίκηση.

Η αστυνομική βία μέσα στους χώρους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί προέκταση της βίας με την οποία χιλιάδες νέοι πετιούνται έξω από τα σχολεία, πετιούνται έξω από τη δουλειά και τη μόρφωση.

Ενέργειες σαν και αυτή, συσπειρώνουν και εξοργίζουν τους νέους. Θα γυρίσουν μπούμερανγκ για τους εμπνευστές τους που θα δουν να ανοίγει το μέτωπο της δημοκρατίας στο χώρο της παιδείας.

Τι σημαίνει δημοκρατία στο χώρο της παιδείας; Σημαίνει πρώτα απ’ όλα να έχουν όλοι δικαίωμα να μορφωθούν και να αγωνιστούν για μόρφωση μέσα σε συνθήκες ελευθερίας.

Η μήτρα του αυταρχισμού βρίσκεται στη σημερινή αγορά εργασίας, που δίνει σε πολύ λίγους δουλειά με δικαιώματα και δυνατότητες εξέλιξης.

Η κατάκτηση των σύγχρονων μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων της νεολαίας περνάει μέσα από τη δημοκρατική ανατροπή του πανεπιστημίου Α.Ε. που προετοιμάζει τους νέους για αυτή την αγορά.

Η ΚΕΔΔΕ θα στηρίξει με όλα τα μέσα που διαθέτει τους φοιτητικούς συλλόγους που θα κινητοποιηθούν για την απόκρουση του αυταρχισμού στις σχολές, για τα δημοκρατικά δικαιώματα της νεολαίας της εποχής μας.

 

Advertisements