ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η οργανωμένη δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον μελών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλληση στο Πέραμα για το φεστιβάλ της ΚΝΕ  δεν πρέπει να περάσει έτσι. Δεν πρέπει να περάσει σαν ένα ακόμα περιστατικό φασιστικής βίας. Δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί μόνο με ανακοινώσεις και δηλώσεις. Χρειάζεται κάτι παραπάνω. Αυτό το παραπάνω είναι η αποφασιστική συμμετοχή του λαού της περιοχής στην αποψινή συγκέντρωση, η αποφασιστική και διαρκής κλιμάκωση της αντιφασιστικής πάλης.

Είναι υπόθεση του λαϊκού κινήματος η αντιμετώπιση του φασισμού, όπως η αντιμετώπιση της φτώχειας, της ανεργίας, της πείνας. 

Στοχεύουν κυρίως αγωνιστές του εργατικού κινήματος. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στόχος τους χθες το βράδυ ήταν αγωνιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής, που εκπροσωπούν τα πιο μαχητικά και πρωτοπόρα τμήματα του ΠΑΜΕ και γενικά του εργατικού κινήματος.

Ο βασικός τους αντίπαλος είναι οι κομμουνιστές. Φαίνεται από τις δηλώσεις των στελεχών τους, από τη ρητορική του μίσους, του ναζιστικού και φασιστικού λόγου. Υμνούν τη δικτατορία και τους δοσίλογους συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών. Βρίζουν χυδαία τους αγωνιστές που έδωσαν το αίμα τους υπέρ του λαού και της ελευθερίας του. Βρίζουν χυδαία και πολεμούν σήμερα όποιον σηκώνει κεφάλι. Θέλουν το λαό υποταγμένο, δουλοπρεπή. Να δουλεύει για ένα ξεροκόμματο και να μισεί το διπλανό του, το μετανάστη. Να μισεί ο ένας τον άλλο.

Πρέπει να αντιμετωπιστούν από ολόκληρο το εργατικό λαϊκό κίνημα, όχι μόνο από το ΚΚΕ και τα άλλα κόμματα της Αριστεράς. Όχι μόνο από τους αναρχικούς ή τις αντιφασιστικές κινήσεις. Είναι υπόθεση του λαϊκού κινήματος η αντιμετώπιση του φασισμού, όπως είναι η αντιμετώπιση της φτώχειας, της ανεργίας, της πείνας. Να μην υπάρξει συνδικάτο και ομοσπονδία, σύλλογος φοιτητών, επιστημονικό σωματείο, ένωση εργαζομένων που να μην πάρει πρωτοβουλία για το ζήτημα.

Τους σιγοντάρει το σύστημα, οι δημοσιογράφοι και τα μέσα που τους προβάλλουν ή τους νουθετούν. Να γίνουν πιο σοβαροί είπε δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, για να στηρίξουν μια συντηρητική κυβέρνηση. Μετά έγραψε και άρθρο το οποίο κατέληγε: «ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή». Ντροπή είναι να υπάρχουν τέτοιοι δημοσιογράφοι. Ντροπή είναι να μην είμαστε όλοι απόψε στο Πέραμα.

ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΜΑΖΙΚΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ

Αθήνα 13 Σεπτεμβρίου 2013

Advertisements