ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Η ΚΕΔΔΕ καταδικάζει τη βιομηχανία διώξεων κατά των αντιφασιστών αγωνιστών. Μετά την υπόθεση Μιχαήλ-Μουτζούρη, τελευταίο κρούσμα αποτελεί η περίπτωση του δημοτικού συμβούλου Αθήνας και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρου Κωνσταντίνου, ο οποίος διώκεται για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» (άρθρο 191 παρ. 1 ΠΚ) μετά από υπόδειξη της Χρυσής Αυγής και πρωτοβουλία της Κρατικής Ασφάλειας.

Οι ανακοινώσεις της ΚΕΕΡΦΑ, που στάθηκαν αφορμή για τις διώξεις, καταδίκαζαν την επιβολή της de facto θανατικής ποινής από πλευράς της ΕΛΑΣ κατά των Αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων, αντί για τη σύλληψη και την παραπομπή τους σε δίκη. Στρέφονταν επίσης ενάντια στη βαρβαρότητα της καταστολής των εξεγερμένων μεταναστών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας.

Η ΚΕΔΔΕ θεωρεί ότι οι διώξεις αυτές αποτελούν απευθείας επίθεση στο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και μάλιστα όταν αυτή λαμβάνει την πιο βασική μορφή υπεράσπισης στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και διαδικασιών. Κρατικοί μηχανισμοί, δικαστική εξουσία και κυβέρνηση συμπράττουν έτσι στη φίμωση του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος, την ίδια στιγμή που οι ρατσιστικές και φασιστικές πράξεις βίας των νεοναζί της Χρυσής Αυγής παραμένουν ατιμώρητες.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις ίδιες μέρες της εκκίνησης των διώξεων, φασιστικές ομάδες απείλησαν ανοιχτά τη ζωή του Κωνσταντίνου με συνθήματα που έγραψαν έξω από τα γραφεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στους Αμπελόκηπους και της δημοτικής κίνησης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», ενώ παράλληλα και σε χρονική εγγύτητα με αυτά τα γεγονότα η κυβέρνηση πιστή στο δόγμα του «νόμου και τάξης» επιδιδόταν μεθοδικά σε μία νέα ενορχηστρωμένη επίδειξη κατασταλτικής πυγμής και καλλιέργειας τρομοϋστερίας (βλ. παραβίαση ασύλου στο Πολυτεχνείο, επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε καταυλισμούς αθίγγανων).

Καλούμε όλες τις οργανώσεις του μαζικού κινήματος και κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους διωκόμενους αντιφασίστες αγωνιστές. Να απαιτήσουμε όλοι μαζί την παύση των διώξεων κατά του Πέτρου Κωνσταντίνου.

(Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διώξεις και για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε, πηγαίνετε στο σάιτ: defendpetros.wordpress.com)

Advertisements