ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η ΚΕΔΔΕ καταγγέλλει στον ελληνικό και στον τουρκικό λαό τις προκλητικές ενέργειες του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και των ελληνικών αρχών που επιτρέπουν να ανακριθούν από υπηρεσίες των ΗΠΑ πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία που βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η συνεργασία των ελληνικών αρχών με τις αντίστοιχες των ΗΠΑ προβλέπεται στο πρωτόκολλο αμοιβαίας δικαστικής συνδρομής που υπογράφηκε το 2000 από τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη. Είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιείται για πολιτική υπόθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το αίτημα των αμερικανικών αρχών δεν συνοδευόταν από στοιχεία και ενδείξεις για τέλεση αξιόποινων πράξεων και οι ερωτήσεις που επιχείρησαν να θέσουν οι πράκτορες του FBI στους κρατούμενους αφορούσαν αποκλειστικά το πολιτικό τους φρόνημα.

Πριν από έξι μήνες είχαμε τη συνεργασία φανερών και μυστικών υπηρεσιών Ελλάδας, Τουρκίας και ΗΠΑ στην απαγωγή του Μπουλούτ Γιαϊλά ο οποίος με αυτοκίνητο της Ελληνικής Αστυνομίας απήχθη από το κέντρο της Αθήνας για να βρεθεί τελικά σε τουρκικό έδαφος.

Απαιτούμε από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου να μην επιτρέψει την έκδοση των Αχμέτ Γιουκσέλ και Ερντογάν Τσακίρ σε Γερμανία και Γαλλία. Αν μπορούν οι πράκτορες του FBI να προσφέρουν ως δέλεαρ για συνεργασία ότι είναι δυνατόν να σταματήσει η έκδοση, τότε σίγουρα μπορεί να τη σταματήσει κι ο υπουργός.

Ο ελληνικός λαός, που έχει ήδη δείξει την αλληλεγγύη του στις απεργίες πείνας των Τούρκων αγωνιστών ενάντια στις εκδόσεις, δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση, τις ΗΠΑ, την Τουρκία ή οποιονδήποτε άλλο να συνεχίσει τις διώξεις στους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία.

Να μην δοθούν στις ΗΠΑ στοιχεία (DNA, προσωπικά δεδομένα, καταθέσεις κ.α) πολιτικών προσφύγων.

Να καταργηθεί το πρωτόκολλο δικαστικής συνδρομής Ελλάδας-ΗΠΑ.   

Κατάργηση του ευρωεντάλματος. Καμία έκδοση ή παράδοση αγωνιστή στην Τουρκία ή την ΕΕ.

Να εντοπιστούν και τιμωρηθούν οι ένοχοι της απαγωγής του Μπουλούτ Γιαϊλά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s